11-26
U kunt aldus bij het vervangen van X door S1 zien
dat:
2
∫
3x
–
5
d
x
=
–
Dit resultaat is afgeleid door X=S1 en X=0 te substitueren
in de originele uitdrukking, gevonden in stap 1. Het
vervangen van X=0 zal echter niet altijd naar nul
evalueren en kan tot een ongewenste constante leiden.
Om dit te zien, bekijkt u:
De 'extra' constante van
6,4 resulteert uit het
x
substitueren van
5
(x – 2)
/5, en dient te
worden genegeerd als
een onbepaalde integraal
nodig is.
3
x
---- -
3
---------------
5x
+
3
∂ X ( )
∂
X
4
∫
(
)
x 2
–
d
x
=
0
in
Wiskundige functies gebruiken
5
x (
2 )
–
-------------------
=
5